Wooden Chain

Marc Lahnstein

Marc Lahnstein

Even voorstellen?

Mijn naam is Marc Lahnstein, 31 jaar jong en getrouwd met Sandra.

Ik ben sinds nu de nieuwe drummer bij Wooden Chain en ik mag best zeggen dat ik er trots op ben. Mijn leven bestaat alleen maar uit muziek. Zoals je ziet, heb ik mijn eerste Buuske Bloome al vast.

Ik kreeg op mijn 4e jaar van Sinterklaas mijn eerste knalrode drumstel en je kan het je voorstellen dat ik meteen de hele buurt gek gemaakt heb. Ik ben op mijn 6e bij de lokale drumband en fanfare gegaan. Vanaf mijn 8e ben ik serieus begonnen met de drumles, zowel a-melodisch- als melodisch slagwerk. Ook ben ik met mijn 8e jaar begonnen met pianoles. Eerst via een privé leraar, maar dat werd wegens omstandigheden sneller dan ik verwacht de muziekschool in Tegelen. De drumles heb ik gevolgd bij Leo Pustjens en op mijn 16e jaar, had ik het D diploma van beide in mijn bezit.

Ik had toen al 1 band gehad ( de Bree Brothers ) en ik zat toen in Nabbe Ties & de Caramels. Daar speelden we lekkere smartlappen met en gitarsausje erover heen. We hebben met die ban 2 cd’s uitgebracht en daarvan is het nummer VENLOBACH, toch wel een klein bescheiden hitje geweest. Het ergste is, dat dit nog geregeld op de regionale radio voorbij komt…

Met de pianoles ben ik gestopt toen ik mijn 4e diploma kreeg. Ik had meer interesse in uitgaan als te oefenen. Echter, het drummen bleef want ik wilde meer.

Ik ben in oktober 2000 bij de Wanssumse formatie DIEP SJIT gekomen. Daar was het meer Limburgse Folk/Rock/Tex-mex achting repertoire. Echter hadden we (wegens vele klachten van het publiek ) in 2003 een nieuwe cd uitgebracht en we deden de  naam veranderen in ONDIEP. Met die cd ( Hemel op Aarde ) hebben we een hit gescoord ( Hiep Hoi ) met HUTJE OP DE HEI. Dat is een Limburgs Folk nummer, gecoverd van STEVE EARL.

Na een auditieronde, werd ik door WOODEN CHAIN uitgekozen als nieuwe drummer. Er waren erg veel mensen die zich aangemeld hadden, maar gelukkig ben ik het geworden. Ik dacht dat die alleen maar Limburgstalige muziek maakten, dus niet! Ook lekker country rock, jaren 60 en 70 muziek, er gaat een wereld open.

Mijn functie binnen de band zal als hoofdtaak slagwerk zijn, maar ik heb vernomen dat ik me mag storten op liedjes schrijven, mixen in hun studio, dus ik heb er heel veel zin in.

Mochten er nog vragen zijn van jullie uit, zet het in het gastenboek, en ik reageer erop!!!

Tot ziens op één van onze optredens, dan maken we wel eens kennis met elkaar!

Groetjes, Marc Lahnstein (oftewel Marcos del Trommos)